Word zelf tweedehands Volkswagen autodealer

Heb je een passie voor Volkswagen? Kun je goed auto’s verkopen? Ben je het liefst de hele dag bezig met verkopen? Dan kun je overwegen om er je beroep van te maken. Dit kan bijvoorbeeld door je eigen Volkswagen-dealerschap te beginnen. In de meeste landen is de auto het populairste vervoermiddel, en de wereld barst van mensen die een auto nodig hebben. Volkswagen is een van de meest betrouwbare en bekendste merken onder de auto’s, en als je een goede prijs biedt en kunt concurreren met andere dealers, kan jouw dealerschap een groot succes worden.

Waarom tweedehands?

De verkoop van tweedehands auto’s is booming. Daarnaast heb je als starter een starterskapitaal nodig. Het opstarten van een autobusiness kost geld. Hoewel je bij de verkoop per auto minder winst maakt, zijn de opstartkosten van een tweedehands autodealerschap een stuk lager.

Bestudeer de markt

Een goed begin is het halve werk. Met Volkswagens heb je al gekozen voor een van de beste en bekendste merken onder de auto’s. De volgende stap is om rapporten en andere websites te bestuderen, om een idee te krijgen wat de algemene verkoopprijzen zijn van Volkswagen, en welke types in trek zijn bij de klanten en waarom. Hou hierbij rekening met de tijd van het jaar en ook je geografische ligging. Dit zijn factoren die invloed kunnen hebben op hoe goed je auto’s verkopen en voor welke prijs je de Volkswagen-modellen aan kunt bieden.

Vind een kantoorruimte

Bij het opstarten van een dealerschap begin je waarschijnlijk niet met een showroom vol met auto’s. Een paar mooie Volkswagens in goede staat zijn genoeg om van start te gaan. Wil je serieus genomen worden door je klanten, dan heb je wel het juiste kantoor nodig. Een kantoorruimte met de juiste uitstraling eist direct geloofwaardigheid van je klanten, en met geloofwaardigheid komt betrouwbaarheid. Niemand wil een auto kopen van een onbekende dealer die achterin een donker hokje zijn zaakjes probeert te regelen. Via https://workaround.io/nl is een groot aanbod te vinden door heel Nederland met kantoorruimtes in allerlei soorten en maten. Zoek naar een ruim kantoor met veel licht, op de begane grond, met een eigen ingang. Kijk naar buurten waar veel mensen in een Volkswagen rijden. Of doe onderzoek naar welke demografische gegevens bij jouw doelgroep passen en in welke buurt deze doelgroep te vinden is.

Serviceafdeling

Wat ga je aanbieden? Worden het alleen tweedehands auto’s voor de verkoop, of wil je ook een serviceafdeling beginnen? Gebruikte auto’s hebben vaak meer onderhoud nodig dan nieuwe auto’s, dus je kunt in dat geval rekenen op een verhoogde clientèle. Daarnaast is het fijn om je eigen auto’s te kunnen onderhouden en op te knappen voordat je ze te koop aanbiedt.

Licentiegegevens

Je hebt voor een autodealerschap de juiste licenties nodig, nog voordat je aan de slag gaat. Daarnaast moet je onderzoeken of je in aanmerking komt om een Volkswagen autodealer te kunnen worden, waar je moet zijn om je aanvragen in te dienen en aan welke regels van de consumentenbescherming je je moet houden. Zoek deze zaken goed uit om problemen later te voorkomen.