Veilig gebruik van je telefoon in een oudere auto

We weten allemaal dat in het verkeer veiligheid altijd voorop zou moeten staan. Motorische vervoersmiddelen van tegenwoordig zijn standaard uitgerust met allerlei handige gadgets en technologische snufjes om de wagens veiliger en eenvoudiger in het gebruik te maken. Meestal zit er voor het gebruik van mobiele telefoons standaard een Bluetoothverbinding in de wagens en met een beetje geluk zelfs een ingebouwde telefoonhouder in het middenconsole. Dit is bij oudere wagens en oldtimers natuurlijk niet het geval. In die tijd bestonden er namelijk nog geen mobiele telefoons.

Een veilige telefoonhouder

Om in jouw oldschool Volkswagen Transporter of je klassieke Kevertje toch veilig gebruik te kunnen maken van je telefoon, raden we je aan om een deugdelijke telefoonhouder aan te schaffen. Deze zijn er in alle soorten en maten, zodat er altijd wel eentje te vinden is die bij jouw telefoon en auto past.

Zo kun je op Holdit.com/nl/ een magnetische telefoonhouder bestellen, die je in de ventilator van je auto kunt prikken. Vervolgens kun je heel eenvoudig jouw iPhone of eender welk merk bevestigen aan deze houder, door middel van een metalen plaatje dat je op de achterkant van de telefoon kunt bevestigen. Het grootste voordeel van deze telefoonhouder is dat er geen zuignappen of tape aan te pas komen. Niemand wil namelijk van die lelijke kringen op zijn glanzende voorruit of lijmresten op het dashboard van zijn of haar Volkswagen.

Veiligheid voorop

Helemaal wanneer je een bedrijfswagen zoals een Volkswagen Caddy rijdt, is een degelijke telefoonhouder een onmisbaar onderdeel van de bedrijfswageninrichting, gezien dit de wagen nóg veiliger maakt. En over de boetes voor het gebruik van je telefoon tijdens het rijden maar niet te spreken, want deze worden elk jaar hoger en hoger. En pak je zo’n boete? Dan heb je meteen alweer een dag voor niks gewerkt. Kortom, bespaar niet op een veilige telefoonhouder!