Waar komen Volkswagen en Apple samen?

Volkswagen is wereldwijd bekend als een betrouwbaar Duits automerk. De klassieke modellen van Volkswagen zijn duidelijk herkenbaar wanneer je ze op straat tegenkomt. Door deze herkenbaarheid zijn er voor de echte liefhebbers veel gadgets gemaakt van de oudere Volkswagenmodellen zoals de Kever en het Spijltje.

Zoals Volkswagen een goed bekend staand automerk is, is Apple een wereldberoemd merk voor digitale apparatuur. De Volkswagen is gemaakt voor een groot publiek en degelijkheid staat hoog in het vaandel. Apple heeft in dit opzicht eenzelfde bedrijfsvisie.

Het is daarom wellicht ook niet heel verrassend dat Apple ook een aantal mooie Volkswagen gadgets heeft. Zo kun je bijvoorbeeld een Mac Book kopen met een afbeelding van een klassieke Volkswagen erop. Of je kiest voor een refurbished Mac Book via mresell.nl en installeert als achtergrond van je beeldscherm het Volkswagen-wallpaper van Apple.

Als echte fanatieke Volkswagen fan kun je erover denken om een fanclub op te richten. Dan is het een idee om stickers voor laptops, Mac Books, telefoons en/of toetsenborden proberen te verkopen aan leden.

Klassieke Volkswagens worden door echte liefhebbers helemaal opgeknapt en met zorg onderhouden. Mensen verdiepen zich in de originele staat van de auto en proberen deze zoveel mogelijk te evenaren. De auto wordt dan veel meer dan alleen een vervoermiddel.

De klassieke exemplaren van Volkswagen zijn een icoon geworden in de autowereld. Zelfs mensen die niets met auto’s hebben zullen een Kever of een Spijltje vol bewondering bekijken. Er was een periode dat er vooral alternatieve mensen in reden die niet bekend stonden als mensen met veel geld. Tegenwoordig zijn het juist de mensen met wat meer geld die een oldtimer hebben uit passie.

Deze Volkswagen is dan ook meestal niet het vervoermiddel dat dagelijks gebruikt wordt. De kans is groot dat er daarvoor een nieuwere Volkswagen aanwezig is aangezien er over het algemeen wel een sterke voorkeur voor een bepaald merk is bij auto’s. Ditzelfde geld voor digitale apparatuur.

Apple en Volkswagen werken samen met de nieuwere modellen van Volkswagen. In de moderne Volkswagens is het namelijk mogelijk om via Apple CarPlay je iPhone te bedienen. Ook zijn er enige tijd geruchten geweest over een samenwerkingsverband voor het creëren van een zelfrijdende auto. In dit scenario zou Volkswagen de voertuigen leveren en Apple de software.

Recentere berichten geven aan dat Apple met een geheel eigen voertuig op de markt zal komen en dus in feite een concurrent van Volkswagen gaat worden. De verwachting is dat de gevestigde automerken zullen echter niet snel van de automarkt verdrongen worden.